Mini Műhely Riport - Szandi Dekor

BELESZÜLETNI ÉS MEGSZERETNI (Beszélgetés Papócsi Szandrával, a Szandi Dekor tulajdonosával)

Az oldaladat nézegetve a legnagyobb közösségi portálon sejtheti már az ember, hogy nem most kezdtél el foglalkozni dekoráció készítéssel. Mégis meddig nyúlik vissza a kézművességed története?

Igaziból erre a kérdésre a legtömörebb változat az, hogy már kisgyerekkoromban szívtam magamba a koszorúkészítés technikáját, szépségét és hangulatát igazi „sáska” lányként a családomban. Ami gyerekként lehet, hogy még csak játék volt, az végül életem hivatása lett. 

Ezek szerint ezt a pályát is választottad és sikerült is elhelyezkedned a szakmádban?

Igen, a nagyon hivatalos megnevezés szerint virágkötő és –berendező végzettségem van. 10 évig Nagykanizsa egyik legnagyobb virágüzletében dolgoztam, de a kislányom megszületésével szerettem volna olyan munkát, amivel ő is többet kaphat belőlem. Váltottam tehát, és most egy dekor nagykerben dolgozom.

Akkor ezek szerint a „Szandi Dekor” tisztán a szenvedélyedből gyökerező és szépen lassan kibontakozó kézműves műhely?

Igen. Soha nem tudtam hátat fordítani teljesen annak, hogy saját magam is szebbnél szebb virágcsodákat és díszeket alkossak. Mivel pedig láthatóan másoknak is tetszik, amit csinálok, így hát szinte tálcán kínálkozott a lehetőség, hogy ne csak a magam szórakoztatására dolgozzak. Most már nem csak lakásdekoráció készítéssel foglalkozom, hanem nyitottam az esküvői dekoráció készítés irányába is. Próbálok minden elképzelést megvalósítani, amivel hozzám fordulnak, és mérhetetlen örömmel tud eltölteni, amikor azt látom a megbízóim szemében, hogy igazán boldogok attól, amit alkottam nekik.

Így azért még elég időt tudsz szánni a családodra?

Igen, egészen jól beosztható a munkám mellett is a megrendelések teljesítése. Bár, ha lehunyom a szemem, még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy egyszer talán, valamikor a jövőben csak ezzel fogok foglalkozni. Aztán ha, megfertőzöm a virágdíszek iránti rajongással a kislányomat, mint egykor a szüleim engem, akkor lesz is, aki tovább vigye, amit felépítek. Sokszor ő is olyan kreatív dekor kombinációkat hoz össze, hogy saját magam is meghökkenek, mennyire ügyes.

Március 24-én, a húsvétváró termelői vásáron mivel fogod várni a látogatóidat?

Arra gondoltam, hogy a húsvét közeledtével mindenki örülne annak, hogy ha az otthonát díszíthetné valami saját készítésű kis tavaszváró dekorációval. Vagy másokra gondolva akár kedves kis húsvéti meglepetéseket is gyárthatnak. De természetesen napirenden lesz a hungarocell tojás díszítés is, ami szinte kihagyhatatlan az ünnepre hangolódva. Én már óriási lelkesedéssel készülök és bízom benne, hogy minél többen leülnek hozzám, hogy időt és teret adjanak a kreatív énjüknek. Vigyázat!! Fertőző!